Obrezovanje sadnega drevja

Redna obrezovanja drevja in žive meje so nujna za lep izgled krošnje in oblike.

Obrezovanje pa tudi odstrani neželene veje, oblikuje drevo in zmanjša gostoto vej, kar pa pripomore k rasti in zdravju drevesa in seveda tudi urejenosti okolice.

Ni boljšega zadovoljstva kot urejeno sadno drevo in okus njenega svežega sadeža.

Obrezovanje spada med najpomembnejša opravila v sadovnjaku ali sadnem vrtu, saj z njim usmrjamo rast vrta in izboljšujemo kakovost pridelka.

S pravilnim obrezovanjem poskrbimo za razvoj močnih glavnih vej in tudi redčimo krošnjo. Obrezovanje močno oljaša tudi obiranje sadja saj s tem preprečimo drevesu rast v višino in ga bolj usmerjamo v rast nižje pri tleh. Tudi plodovi in sadeži lepše dozorijo kadar je krošnja redka, saj imajo sončni žarki boljši dostop do le teh.

Pri obrezovanju je smiselno biti poučen kako postopek pravilno izvajati. Znanje lahko dobimo iz različnih virov kot so knjige in praktični prikazi. Če pa še vedno menite, da to ni za delo za vas, lahko pa najamete strokovnjaka.

  • Kaj dosežemo s pravilnim obrezovanjem?

    Pravilno razmerje med letnim prirastom in rodnostjo,

    Boljšo zračnost krošenj in manj drevsenih okužb,

    Boljšo osvetltev krošnje, rezultat je večji in kokovostni sadeži.

Stopite v stik z nami.    Pokličite: 041-612-532       e-mail : info@lesjezlato.si

Naše podjetje se zavzema za urejeno okolico. Želimo vnesti družbi val zelenja, prijetnega in sproščenga bivanja. Vrjamemo da naša kvaliteta in učinkovitost lahko to doprineseta. Pridružite se valu prijetnega in sproščenega bivanja in skupaj zgradimo prijazno okolju skupnost.

Ivan Erčulj, www.Lesjezlato.si